تشخیص و درمان زخم دهانه رحم
زخم دهانه رحم یا سرویسیت، التهاب دهانه رحم است که می تواند منشا عفونی یا غیرعفونی داشته باشد. این عارضه می تواند بدون علامت باشد یا همراه با ترشحات غیر طبیعی ظاهر شود. اگر تشخیص و درمان به موقع صورت نگیرد، ممکن است منجر به التهابات لگن و ناباروری شود. در ادامه این مطلب به نحوه تشخیص و راه های درمان زخم دهانه رحم خواهیم پرداخت.
تشخیص زخم دهانه رحم
برای تشخیص زخم دهانه رحم، پزشک احتمالا یک معاینه فیزیکی و نمونه برداری انجام می دهد.
- معاینه لگن: در طول این معاینه، یک اسپکولوم را در واژن شما قرار می دهند تا دیواره های فوقانی، تحتانی و جانبی واژن و دهانه رحم را مشاهده کنند. نواحی که تورم دارند یا ملتهب هستند تشخیص داده می شوند.
- پاپ اسمیر: در صورت لزوم، پزشک توسط یک برس ظریف، نمونه ای از دهانه رحم برمی دارد و به آزمایشگاه می فرستد. این تست به متخصص کمک می کند سلول های دهانه رحم را با دقت بیشتری مورد بررسی قرار دهد و هرگونه ناهنجاری را به سرعت تشخیص دهد.
- نمونه برداری: امکان دارد از ترشحات واژن هم نمونه برداری شود و برای آزمایش عفونت های سوزاک، کلامیدیا، تریکومونیازیس و واژینوز باکتریایی به آزمایشگاه فرستاده شود.
درمان زخم دهانه رحم
بسته به اینکه زخم دهانه رحم شما ناشی از چه چیزی باشد، درمان مناسب انتخاب خواهد شد. اگر سرویسیت ناشی از واکنش های آلرژیک باشد، معمولا نیاز به درمان خاصی نخواهید داشت. برخی از محصولات بهداشتی جنسی یا ژل های شستشو ممکن است واکنش آلرژیک در شما پدیدار کند، استفاده از آن ها را قطع کنید تا بهبود یابید. اگر زخم دهانه رحم ناشی از عفونت های مقاربتی باشد، پزشک درمان دارویی را تجویز می کند که شامل موارد زیر است.
- آنتی بیوتیک ها
- داروهای ضد قارچ
- داروهای ضد ویروس
ممکن است پزشک از شما و شریک جنسی تان بخواهد که هم زمان با هم درمان را شروع کنید و تا پایان دوره درمان از رابطه جنسی خودداری کنید. درمان های غیر دارویی نظیر استفاده از دوش های واژینال یا نشستن در محلول سرکه به هیچ عنوان توصیه نمی شود و امکان دارد موجب تشدید علائم زخم دهانه رحم هم بشود.
درمان زخم دهانه رحم چقدر طول می کشد؟
ممکن است روند درمان حدود 2 هفته طول بکشد. آنتی بیوتیک ها باید دقیقا طبق دستور پزشک و کامل مصرف شوند تا اطمینان حاصل کنید عفونت از بین رفته. اگر پس از مصرف داروها علائم مجددا ادامه داشته باشد، باید دوباره به پزشک خود مراجعه کنید.
پیشگیری از زخم دهانه رحم
با انجام اقدامات زیر می توانید خطر ابتلا به زخم دهانه رحم را کاهش دهید.
- از همسرتان بخواهید که همیشه در حین رابطه جنسی از کاندوم استفاده کند.
- تعداد افرادی را که با آنها رابطه جنسی دارید محدود کنید.
- با شریکی که زائده تناسلی یا ترشح آلت تناسلی دارد رابطه جنسی نداشته باشید.
- از محصولات بهداشتی زنانه استفاده نکنید. ممکن است باعث تحریک واژن و زخم دهانه رحم شوند.
- اگر دیابت دارید، سعی کنید قند خون خود را به خوبی کنترل کنید.
مراجعه به پزشک
با توجه به اینکه در بسیاری از موارد ممکن است زخم دهانه رحم علائم خاصی نداشته باشد، بهتر است معاینات دوره ای دستگاه تناسلی را جدی بگیرید. با بررسی مداوم متخصص زنان شما هر گونه ناهنجاری را به سرعت تشخیص داده و اقدام به درمان می کند. دکتر میترا عبدلی، جراح و متخصص زنان و زایمان با سال ها تجربه و درمان زخم دهانه رحم، می تواند شما را در مسیر درمان همراهی کند. دکتر میترا عبدلی با تشخیص دقیق، مناسب ترین درمان را برای شما تجویز می کند. برای دریافت نوبت می توانید از طریق سایت یا تماس با تلفن های مطب اقدام کنید.