اختلال ارگاسم در زنان

ارگاسم در زنان

فهرست مطالب

اختلال ارگاسم در زنان

وجود اختلال ارگاسم در زنان، یک مشکل رایج است که بر عملکرد و رضایت جنسی بسیاری از زنان، تاثیر منفی می‌گذارد. مطالعات انجام شده، نشان می‌دهد که این اختلال، در بین 11 تا 41 درصد از زنان در سراسر جهان، شیوع دارد و تاثیر فوق‌العاده‌ای بر کیفیت زندگی و رضایت از رابطه جنسی آن‌ها می‌گذارد.

علت بروز اختلال ارگاسم در زنان چند عاملی است؛ زیرا به ژنتیک، شرایط پزشکی، مصرف داروها، مصرف الکل و مواد مخدر، سایر اختلالات جنسی، بیماری‌های روانی، استرس‌های زندگی، کمبودهای ارتباطی و مسائل مربوط به روابط مرتبط است. یکی از سوالات رایجی که در این زمینه برای زنان مطرح می‌شود، این است که اصلا «ارگاسم چیست؟»

باید بگوییم در زمان برانگیختگی جنسی و رسیدن به ارگاسم، تعداد ضربان قلب، تعداد تنفس و فشار خون در بدن خانم‌ها، افزایش می‌یابد. سطح هورمون اکسی توسین که به «هورمون عشق» نیز معروف است، در هنگام برانگیختگی جنسی افزایش می‌یابد و تصور می‌شود که در طی فرآیند ارگاسم، به حداکثر میزان سطح خود می‌رسد. همچنین نواحی‌ای از مغز که با هورمون دوپامین یا «هورمون لذت»، بیشتر در ارتباط است هم، فعال‌تر می‌شود.

حال اگر شخصی در رسیدن به ارگاسم دچار مشکل شود، باید چه اقداماتی انجام دهد؟ اصلا بروز اختلال ارگاسم در زنان می‌توان چه مشکلاتی را برای خانم‌ها ایجاد کند؟ ما در این مطلب به بررسی بیشتر سوالات شما خواهیم پرداخت.

مهمترین دلایل بروز اختلال ارگاسم در زنان

علل اختلال ارگاسم می‌تواند جسمی یا روانی باشد؛ از شایع‌ترین این علل می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم:

  • عدم تحریک جنسی، به میزان کافی
  • نگرانی در مورد عملکرد جنسی
  • اختلالات خلقی، مانند افسردگی
  • مشکلات جسمانی، مانند یک بیماری یا ناراحتی مزمن و طولانی مدت، مثل بیماری آرتریت
  • یک تجربه یا ترومای جنسی آسیب‌زا در زمان گذشته
  • وجود مشکلاتی در رابطه
  • مشکلات یا تغییرات هورمونی، مانند یائسگی
  • مصرف برخی از انواع داروها، مانند داروهای مهارکننده‌های انتخابی باز جذب سروتونین، نوعی از داروهای ضد افسردگی
  • سابقه جراحی زنان، مانند هیسترکتومی
  • برخی از بیماری‌ها، مانند بیماری قلبی یا مولتیپل اسکلروزیس

انواع اختلالات ارگاسم در خانم‌ها

این نوع اختلال جنسی در زنان، انواع مختلفی دارد که دو نوع اصلی آن را باید چنین معرفی کنیم:

اختلال ارگاسم به صورت اولیه

این نوع اختلال ارگاسم در زنان، به این صورت است که یک زن، هرگز به ارگاسم نرسیده باشد و نتوانسته باشد آن را تجربه کند.

اختلال ارگاسم به صورت ثانویه

این نوع اختلال، به این صورت است زن در گذشته، تجربه ارگاسم را داشته است؛ اما در حال حاضر، نمی‌تواند به ارگاسم برسد.

به علاوه، برخی از زنان متوجه این موضوع می‌شوند که به هنگام خودارضایی می‌توانند به ارگاسم برسند؛ اما زمانی که با همسر خود نزدیکی دارند، خیر. این موضوع می‌تواند ناشی از وجود مشکلاتی در رابطه یا عدم تحریک جنسی به میزان کافی، باشد. برخی از زنان برای لذت بردن از رابطه جنسی، نیازی به ارگاسم ندارند.

با این حال، برای سایر زنان و همسران آن‌ها، ناتوانی در رسیدن به ارگاسم، می‌تواند به عنوان یک مشکل جنسی، به حساب آید. مشکلات جنسی در زنان، به خصوص در زنان با سن بالاتر، بیشتر شایع است. حدود یک سوم از زنان جوان و میانسال، از اختلالات جنسی رنج می‌برند. آنها نیاز دارند تا به دنبال یک روش مناسب برای درمان این مشکل خود باشند.

روش‌های مناسب درمان اختلال ارگاسم در زنان

بخش مهمی از زندگی زناشویی را داشتن یک رابطه جنسی سالم تشکیل می‌دهد؛ که رسیدن به ارگاسم در رابطه بخش اساسی آن است. تجربه ارگاسم برای سلامتی هر دو زوج فواید زیادی دارد. اگرچه گاهی اوقات ارگاسم زنانه، به مانند یک راز تلقی می‌شود؛ اما حقیقت این است که تفاوت چندانی با ارگاسم مردانه ندارد.

اگر نمی‌توانید ارگاسم داشته باشید، به یک پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. آن‌ها می‌توانند دلایل جسمانی که ممکن است باعث ایجاد این مشکل شده باشد را بررسی کنند. دلایل جسمانی که می‌توانند به راحتی قابل درمان باشند. به عنوان مثال، مشکلات مربوط به لگن شما ممکن است یک عامل برای این اختلال باشد، انجام تمرینات منظم کف لگن که برای تقویت عضلات اطراف مثانه، واژن و مجرای پشتی طراحی شده‌اند، می‌تواند کمک کننده باشد.

در طول معاینه، پزشک، تغییرات جسمانی را که ممکن است بر تجربه ارگاسم در زنان تاثیرگذار باشد، مانند نازک شدن بافت‌های تناسلی، کاهش قابلیت ارتجاعی پوست، و جای زخم یا درد را بررسی می‌کند. پزشک شما ممکن است انجام آزمایش خون را جهت بررسی بیماری‌های زمینه‌ای که ممکن است منجر به اختلال عملکرد جنسی شده باشد را از شما بخواهد. در نهایت اینکه اگر علت این اختلال، مشکلات روانشناختی باشد، پزشک راهنمایی‌های لازم را در اختیار شما قرار خواهد داد.

جمع‌بندی

به خاطر داشته باشید که اختلال در ارگاسم و عملکرد جنسی، فقط در صورتی مشکل‌ساز است که برای شما آزاردهنده باشد. از آنجایی که اختلال ارگاسم در زنان، علائم و علل احتمالی زیادی دارد، درمان آن نیز می‌تواند متفاوت باشد. برای شما مهم است که نگرانی‌های خود را مد نظر داشته باشید و همچنین، بدن خود و پاسخ جنسی طبیعی آن را درک کنید.

اهداف شخصی شما، برای داشتن رضایت و سلامت جنسی، به منظور انتخاب نوع درمان و ارزیابی اینکه آیا آن درمان برای شما مفید است یا خیر، اهمیت دارد. زنانی که دچار اختلال در ارگاسم و عملکرد جنسی هستند، اغلب از یک رویکرد درمانی به صورت ترکیبی، بهره بیشتری می‌برند؛ این رویکردهای درمانی ترکیبی، به مسائل پزشکی، در کنار مسائل مربوط به مشکلات ارتباطی و عاطفی، می‌پردازند.

سوال‌های متداول

  1. آیا انزال در زنان، واقعا وجود دارد؟

بله و این، یک اتفاق نسبتا رایج است. پژوهش‌ها نشان داده است که حدود نیمی از زنان در دنیا، در حین ارگاسم خود، انزال را تجربه کرده‌اند. انزال در زنان، زمانی اتفاق می‌افتد که در حین ارگاسم یا برانگیختگی جنسی، مایعی از دهانه مجاری ادرار خارج شود.

  1. چگونه یک زن متوجه می‌شود که به ارگاسم رسیده است؟

بر خلاف مردان و انزال آن‌ها، زنان نشانه واضحی برای به ارگاسم رسیدن خود ندارند؛ بنابراین شما باید به دنبال نشانه‌های جسمانی در خود باشید تا متوجه شوید که آیا واقعا به ارگاسم رسیده‌اید یا خیر.

  1. علل بی‌میلی جنسی در زنان چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

بی میل جنسی در زنان، به طور طبیعی و در طی سال‌ها، تغییر می‌کند و کم و زیاد می‌شود؛ این تغییرات و نوسانات، معمولا با شروع یا پایان یک رابطه یا با تغییرات عمده زندگی مانند بارداری، یائسگی یا بیماری، می‌تواند همزمان باشد. برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان اختلالات خلقی مانند اضطراب یا افسردگی نیز، می‌توانند از جمله علل بی‌میلی جنسی در زنان باشند.

  1. چه زمانی لازم است برای اختلال ارگاسم به پزشک مراجعه کنم؟

اگر احساس می‌کنید که در رسیدن به ارگاسم مشکل دارید یا نگرانی‌های جنسی دیگری دارید؛ می‌توانید به یک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. این افراد می‌توانند به هر سؤالی که ممکن است در مورد اختلال ارگاسم در زنان داشته باشید، پاسخ دهند و توصیه‌هایی را به شما داشته باشند.

منابع:

https://www.karger.com/Article/Abstract/328807

https://www.drjovanovic.com/blog/everything-you-need-to-know-about-the-female-orgasm

https://www.healthline.com/health/healthy-sex/female-orgasm

این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *