علل بی میلی جنسی زنان

بی میلی جنسی زنان

فهرست مطالب

علل بی میلی جنسی زنان

بی میلی جنسی زنان نوعی اختلال در عملکرد جنسی است که می‌تواند به صورت مختلف و با دلایل متفاوتی در خانم‌ها ایجاد شود. این اتفاق منجر می‌شود تا بر روی توانایی خانم‌ها در رسیدن به ارگاسم و لذت بردن از رابطه جنسی تاثیر بگذارد. علل بروز اختلال عملکرد جنسی زنان ممکن است جسمی یا روانی باشد.

از این رو خانم‌هایی که با چنین مشکلی مواجه می‌شوند، باید به پزشک متخصص مراجعه نمایند. زیرا می‌توان با روش‌های مختلفی اقدام به برطرف کردن این مشکل نمود. همچنین باید این نکته را در نظر داشت که بی‌میلی جنسی تنها در میان خانم‌ها شایع نیست. بلکه ممکن است هر دو زوج با این اختلال مواجه شوند. پس باید هر دو برای درمان آن اقدام نمایند.

علل بروز اختلال عملکرد جنسی زنان ممکن است جسمی یا روانی باشد.

انواع اختلالات جنسی در زنان 

برخی اختلالات جنسی در زنان، بی‌میلی جنسی را به همراه دارند که از جمله آنها باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • اختلال برانگیختگی جنسی: منظور از این اختلال، بروز مشکل در برانگیختگی حس برای برقراری رابطه جنسی است.
  • دیسپارونی: منظور از این اختلال که منجر به بی‌میلی در برقراری رابطه جنسی می‌شود، بروز درد در هنگام رابطه است.
  • کاهش میل جنسی: منظور از این اختلال در اصل کمبود میل جنسی یا میل کم خانم‌ها در برقراری رابطه جنسی است.
  • آنورگاسمی: در نهایت نیز باید به این اختلال اشاره کنیم که منجر به بی میلی جنسی زنان می‌شود و منظور از آن ناتوانی در ارگاسم یا بروز اختلال در عملکرد ارگاسم است.

انواع علل بروز بی میلی جنسی زنان

در حالت کلی میل جنسی در خانم‌ها مناسب است. اما در صورتی که اختلالی در عملکرد جنسی خانم‌ها ایجاد شود، ممکن است بین 30 الی 40 درصد آنها تحت تاثیر قرار گیرند. در اصل این اختلال شایع بوده و زنان با افزایش سن به آن دچار می‌شوند. اما می‌توان گفت این اختلال در هر زمانی می‌تواند زندگی خانم‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. پس لازم است علل آن بررسی شده و به صورت دائم یا موقت اقدام به برطرف کردن و درمان آن نمود.

علل جسمی یا فیزیکی اختلال در میل جنسی زنان

از نمونه دلایلی که می‌تواند منجر به بی میلی جنسی زنان شود، باید به علل جسمی یا فیزیکی اشاره کنیم. این علل خود به انواع مختلفی دسته بندی می‌شوند که باید آنها را چنین بیان کنیم:

  • تغییرات هورمونی

عدم تعادل هورمونی منجر می‌شود که خانم‌ها با مشکل آتروفی واژن یا خشکی واژن مواجه شوند. در چنین شرایطی برقراری رابطه جنسی دردناک خواهد شد. همچنین سطح استروژن در بدن کاهش یافته و اندام تناسلی هم کمتر حس رابطه را دریافت خواهند نمود. از این رو بی میلی جنسی در دوران بارداری، پس از یائسگی و یا انجام جراحی‌های خاص ممکن است ایجاد شود و خانم‌ها را با مشکلات زیادی مواجه سازد.

بی میلی جنسی در دوران بارداری، پس از یائسگی و یا انجام جراحی‌های خاص ممکن است ایجاد شود

  • اختلالات جریان خون

طبق برخی تحقیقات انجام شده، بی میلی جنسی زنان به دلیل بروز اختلالات عروقی( رگ‌های خونی) هم شایع است. این اختلال منجر می‌شود تا از جریان خون در بخش‌هایی از دستگاه تناسلی زنان جلوگیری شود. در حالی که ناحیه واژن، کلیتوریس و لابیا برای تحریک شدن جنسی نیاز به افزایش جریان خون دارند.

  • بروز شرایط ژنیکولوژیک

بروز برخی شرایط همچون فیبروم رحم، آندومتریوز، کیست تخمدان و موارد دیگر همگی می‌توانند بی میلی جنسی زنان را به همراه داشته باشند. زیرا هر یک از این عوامل منجر می‌شوند تا در زمان برقراری رابطه جنسی فرد با درد مواجه شود. از سوی دیگر باید به واژینیسموس اشاره کنیم که منجر به اسپاسم عضلات واژن شده و در زمان برقراری رابطه جنسی در بدن ایجاد درد می‌کند. این مسئله نیز با بی‌میلی در برقراری رابطه همراه خواهد بود.

علل روانی بی میلی جنسی زنان

در کنار علل فیزیکی که بیان نمودیم، برخی علل روانی نیز وجود دارند که منجر به بی‌میلی جنسی در خانم‌ها می‌شوند. از جمله آنها باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • استرس

استرس چه در خانه و چه در محل کار می‌تواند منجر به دشوار شدن و یا ایجاد اختلال در میل جنسی شود. به این صورت که فرد از رابطه جنسی خود هیچ لذتی نبرد. همچنین استرس باعث می‌شود هورمون کورتیزول در بدن افزایش یافته و در نتیجه میل جنسی کاهش یابد.

  • افسردگی

بروز افسردگی از دیگر اختلالاتی است که بی میلی جنسی زنان را به همراه خواهد داشت.  این مسئله باعث می‌شود خانم‌هایی که قبلا از رابطه‌ی خود لذت می‌بردند، دیگر هیچ لذتی نبرند. همچنین عزت نفس آنها کاهش یافته و در نهایت در عملکرد جنسی آنها نیز اختلال ایجاد شود.

  • سوءاستفاده جنسی در گذشته

خانم‌هایی که در گذشته مورد تجاوز قرار گرفته باشند یا درگیر سوءاستفاده جنسی باشند، نسبت به برقراری رابطه جنسی بی‌میل می‌شوند. این مسئله خود در خانم‌ها ترس و اضطراب ایجاد کرده و رابطه جنسی را برای آنها دشوار می‌سازد. از این رو لازم است این نوع مشکلات روانی در خانم‌ها برطرف شود تا آنها بتوانند رابطه جنسی بهتری را تجربه کنند.

جمع بندی

حال که با برخی از علل بی میلی جنسی زنان آشنا شدید باید برای درمان این مشکلات چه کنید؟ افرادی که با چنین اختلالاتی مواجه می‌شوند، باید در مرحله اول به پزشک متخصص مراجعه نمایند. خانم دکتر میترا عبدلی متخصص زنان و زایمان با سابقه طولانی در زمینه درمان مشکلات جنسی، بهترین راهکارها را در اختیار زنانی قرار خواهد داد که بتوانند مشکل بی‌میلی جنسی خود را برطرف نمایند. پس می‌توان با دریافت مشاوره از ایشان، این مشکل شایع و آزار دهنده را برطرف نمود.

سوالات متداول

  1. آیا عدم علاقه به همسر می‌تواند منجر به بی میلی جنسی زنان شود؟

باید بگوییم بله. برخی از زنان وقتی از شریک زندگی خود ناراضی باشند، در زمان برقراری رابطه جنسی احساس بی‌حوصلگی نموده و در طولانی مدت این مسئله بی‌میلی جنسی را برای آنها به همراه خواهد داشت.

  1. چگونه می‌توان بروز اختلال بی‌میلی جنسی را تشخیص داد؟

زنانی که با مشکل بی‌میلی جنسی مواجه می‌شوند با مراجعه به پزشک متخصص می‌توانند به راحتی علت بروز این مشکل را تشخیص دهند.

  1. چه مشکلاتی منجر به بروز بی‌میلی جنسی می‌شود؟

در کنار تمامی مواردی که در این مقاله به عنوان علل بی میلی جنسی زنان به آنها اشاره نمودیم، باید به استفاده از برخی داروها، بروز بیماری‌های مختلف، شرایط عصبی همچون آسیب دیدگی نخاع و … نیز اشاره کنیم.

منابع:

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/9123-sexual-dysfunction-in-females#:~:text=The%20most%20common%20problems%20related,arousal%20disorder%3A%20Difficulty%20becoming%20aroused.

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/female-sexual-dysfunction/symptoms-causes/syc-20372549

این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

اینستاگرام پزشک را دنبال کنید