انواع اختلالات عملکرد جنسی در مردان

انواع اختلالات عملکرد جنسی در مردان

فهرست مطالب

یکی از بیماری های شایع در بین مردان، اختلالات عملکرد جنسی است که در آن فرد برای مشارکت در رابطه جنسی ناتوان است. این نوع اختلال ممکن است در تمام رده های سنی اتفاق بیافتد اما میزان شیوع آن در افراد میانسال و مسن بیشتر است. بیشتر مردان از اختلالات جنسی که دارند آگاه نیستند و یا در صورت آگاهی از بیان و حتی درمان آن خجالت می کشند در حالیکه اگر به پزشک متخصص برای درمان مراجعه کنند، بسیاری از مشکلات زناشویی را می توانند برطرف کنند. اختلال عملکرد جنسی در آقایان هم ریشه جسمی دارد و هم ریشه روحی؛ به همین علت به راحتی قابل تشخیص نیست و برای درمان آن باید به پزشک اورولوژیست یا متخصص زنان و زایمان مراجعه شود. در ادامه مقاله قصد داریم درباره اختلالات عملکرد جنسی در مردان اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهیم.

 

اختلال عملکرد جنسی چیست؟

هر گونه مشکل روانی یا جسمی که مانع از لذت جنسی در هنگام رابطه زناشویی می شود، اختلال عملکرد جنسی نام دارد. این اختلال در طیف گسترده‌ ای از مردان در سنین مختلف خصوصاً افراد بالای ۴۰ سال رخ می دهد. اگر افراد در طول رابطه جنسی با مشکلاتی نظیر عدم ارگاسم، عدم انزال، دیر انزالی یا زودانزالی مواجه شوند و هیچ لذتی از رابطه زناشویی نبرند، دچار اختلال عملکرد جنسی شده اند. تغییر در رفتار و افکار جنسی همواره نشان دهنده اختلال در عملکرد جنسی نیست؛ زیرا با افزایش سن و قرارگیری در شرایط مختلف، افکار و رفتار افراد نیز تغییر می کند. لازم به ذکر است که تعداد دفعات رابطه جنسی و ترجیحات جنسی در هر فرد متفاوت است.

 

انواع اختلالات عملکرد جنسی در مردان

آن دسته از بیماری هایی که با نام اختلال عملکرد جنسی شناخته می شوند، ممکن است کیفیت زندگی زوجین را کاهش داده و در رابطه جنسی آن ها مشکلاتی به وجود بیاورد. چنانچه یکی از زوجین دچار اختلالات عملکرد جنسی شوند، لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنند؛ زیرا نمی توانند از رابطه جنسی لذت ببرند. از مهمترین اختلالات عملکرد جنسی مردان می توان موارد زیر را نام برد:

  • اختلالات نعوظ
  • اختلالات تمایل
  • زودانزالی
  • دیر انزالی
  • ناباروری مردان
  • کاهش میل جنسی
  • اعتیاد به رابطه جنسی
انواع اختلالات عملکرد جنسی در مردان
انواع اختلالات عملکرد جنسی در مردان

اختلالات نعوظ

به حالتی که با تحریک جنسی آلت جنسی مرد سفت و راست می شود، حالت نعوظ گفته می شود؛ اما برخی از آقایان نمی توانند آلت تناسلی خود را طی فعالیت جنسی به صورت راست نگه دارند یا با وجود تحریک جنسی حالت نعوظ رخ نمی دهد در این صورت فرد به اختلال نعوظ مبتلا شده است. از هر ده نفر یک نفر در آقایان مبتلا به اختلال عملکرد جنسی است و بیشتر مواقع مشکل نعوظ در پی اختلالی دیگر در بدن رخ می دهد. از شایع ترین علل اختلالات‌ نعوظ که سبب از دست رفتن لذت جنسی در حین نزدیکی می شود به اختلالات روانی، اضطراب و استرس، بیماری های عروقی، عصبی و هورمونی می توان اشاره کرد.

 

اختلالات تمایل

برای شروع فعالیت جنسی فرد باید به جنس مخالف تمایل داشته باشد. علت اصلی تمایل به جنس مخالف، برخورداری از هویت جنسی در مغز یا همان جنسیت بدنی افراد است؛ اما در این میان افرادی هم ترانس سکشوال هستند که نسبت به جنس خود تمایل دارند. با کاهش هورمون جنسی در مغز و بیضه ها، تمایل جنسی در مردان کمتر می شود. استرس یکی از شایع ترین عوامل کاهش هورمون های جنسی مغزی محسوب می شود که تمایل جنسی افراد را به شدت کاهش می دهد‌. بیماری هایی همچون: دیابت، فشار خون، چربی خون، سرطان ها و…هورمون های جنسی مغزی را به طور موقت، کوتاه مدت یا طولانی مدت کاهش می دهد و با مصرف مکمل های هورمونی که توسط پزشک تجویز شده مشکلات تمایل رفع می شود. گاهی عملکرد بیضه نیز دچار اختلال می شود به طوری که بیضه توانایی لازم برای ترشح هورمون تستوسترون را ندارد که نتیجه آن کاهش تمایل در افراد است در چنین شرایطی جایگزینی هورمون تستوسترون، بهترین راه درمانی برای بهبود عملکرد جنسی به شمار می آید.

 

زودانزالی

زودانزالی حالتی است که در آن آقا زودتر از شریک جنسی خود به انزال می رسد و سبب نارضایتی شریک جنسی خود می شود. این حالت در ۳۰ تا ۴۰ درصد مردان شایع است. از دلایل زودانزالی می توان: مشکلات جسمی، روانی، عاطفی و اختلال در تعادل مواد شیمیایی را نام برد. افرادی که دچار این بیماری هستند پیش از دخول یا همان ابتدای دخول به انزال می رسند.

 

دیرانزالی

برخی مردان هم هستند که باید مدت زیادی تحریک شوند تا به انزال برسند، یعنی رسیدن به ارگاسم و خروج مایع منی از آلت تناسلی مدت زمان زیادی طول می کشد. اگر بعد از گذشت ۳۰ دقیقه فرد به انزال نرسد، دچار دیرانزالی است. این اختلال گاهی با درد همراه بوده و موجب خستگی فرد و شریک جنسی می شود.

 

ناباروری مردان

اگر بعد از یکسال رابطه جنسی منظم بدون پیشگیری، حاملگی اتفاق نیفتد به این معنی است که یکی از زوجین یا هردو نابارور هستند. بیش از سی درصد ناباروری در زوجین مربوط به آقایانی است که در تولید اسپرم از بیضه مشکل دارند. ناباروری در مردان به علل پیش بیضه ای، بیضه ای و بعد بیضه ای به وجود می آید.

 

کاهش میل جنسی

عدم علاقه و کاهش میل جنسی یکی دیگر از اختلالات عملکرد جنسی در مردان است که حتی ممکن است زنان در دوره ای از زندگی به آن دچار شوند. بیشتر مواقع استرس های زندگی شخصی، شغلی و تغییرات بدن سبب کم شدن میل جنسی در آقایان می شود.

انواع اختلالات عملکرد جنسی در مردان
انواع اختلالات عملکرد جنسی در مردان

اعتیاد به رابطه جنسی

برخی از مردان به رابطه جنسی علاقه افراطی دارند، مدام به برقراری رابطه جنسی فکر می کنند و در این زمینه رفتارهای کنترل نشده دارند. اعتیاد به رابطه جنسی نوعی اختلال عملکرد جنسی است که می تواند روابط زوجین مخدوش کند و روی زندگی اثرات نامطلوب داشته باشد.

 

مراجعه به پزشک

وجود اختلالات عملکرد جنسی در آقایان موجب مشکلات مکرر در رابطه جنسی می شود؛ از همین رو باید به پزشک متخصص اورولوژی یا متخصص زنان و زایمان مراجعه کنند. برای درمان اختلالات جنسی و دریافت مشاوره های لازم دکتر میترا عبدلی جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی بهترین گزینه است. راهکارهای درمانی دکتر عبدلی کمک می کند تا کیفیت زندگی جنسی شما بهبود پیدا کند و از برقراری رابطه جنسی لذت ببرید. برای مراجعه حضوری به مطب دکتر عبدلی و دریافت نوبت ویزیت می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

اینستاگرام پزشک را دنبال کنید