بررسی عوارض قرص اورژانسی

بررسی عوارض قرص اورژانسی

فهرست مطالب

زمانی‌ که زوج‌ها قصد بچه‌دار شدن ندارند باید در هنگام نزدیکی از یک روش مطمئن برای پیشگیری از بارداری استفاده کنند؛ اما همه روش‌ها به‌طور صد در صد پاسخ‌گو نیستند و با وجود این احتمال یکی از راهکارهای مطمئن استفاده از قرص اورژانسی است. توجه داشته باشید که مصرف قرص اورژانسی عوارض خاصی را به همراه دارد که می‌تواند برای خانم‌ها مشکل‌ساز باشد؛ بنابراین مصرف آن باید به‌ عنوان آخرین راه جلوگیری از بارداری در نظر گرفته شود. اگر می‌خواهید با عوارض قرص اورژانسی آشنا شوید، در این مقاله از سایت دکتر میترا عبدلی همراه ما باشید.

 

راه های جلوگیری از بارداری

قبل از آن‌که در مورد عوارض قرص‌های اورژانسی صحبت کنیم لازم است روش‌های جلوگیری از بارداری را بشناسید. حتماً باید برای رابطه جنسی از روش‌های جلوگیری استفاده شود، مگر آن‌که خود زوج‌ها قصد باردار شدن داشته باشند. بسیاری از افراد روش‌های جلوگیری طبیعی را انتخاب می‌کنند که روش مناسبی برای مردان نیست. می‌توان از روش‌های زیر برای جلوگیری استفاده کرد:

  • روش طبیعی با بیرون کشیدن آلت قبل از انزال
  • کاندوم
  • کپسول‌های کاشتنی
  • مصرف قرص ضدبارداری
  • دیافراگم
  • چسب و حلقه
  • وازکتومی آی یو دی
  • کلاهک رحم
  • بستن لوله‌های رحمی

برای آن‌که مطمئن شوید باردار هستید یا نه می‌توانید از بی‌ بی چک استفاده کنید؛ اما نمی‌توان به نتیجه آن اکتفا کرد؛ زیرا با آزمایش خون به‌صورت دقیق بارداری شما را مشخص می‌شود.

بررسی عوارض قرص اورژانسی
بررسی عوارض قرص اورژانسی

قرص اورژانسی چیست؟

همان‌طور که از نام قرص اورژانسی مشخص است فقط در مواقع اضطرار می‌توان از آن استفاده کرد. دقیقاً زمانی‌ که هیچ‌کدام از روش‌های مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده نشده و در هنگام رابطه مایع منی در رحم خانم تخلیه شده باشد. این لحظه می‌توان از قرص اورژانسی به‌ عنوان یک راه‌ حل سریع برای پیشگیری از بارداری احتمالی استفاده کرد. این قرص با عملکرد زیر می‌تواند باعث جلوگیری از بارداری شود:

  • ابتدا آزادسازی تخمک از تخمدان‌ها متوقف می‌شود.
  • سپس از بارور شدن تخمک‌های آزاد شده توسط اسپرم جلوگیری خواهد شد.
  • در مرحله آخر نیز اتصال تخمک بارورشده به مخاط رحم متوقف می‌شود.

اگر فرد دائماً از قرص اورژانسی استفاده کند، عوارضی مثل کاهش شانس باردار شدن در آینده به وجود می‌آید. به‌ همین خاطر گفته می‌شود اگر قصد بارداری ندارید از روش‌های مطمئن‌تری برای پیشگیری استفاده کنید. با توجه به این‌ که قرص اورژانسی هورمونی است و می‌تواند تأثیر سریع داشته باشد، بنابراین عوارضی به دنبال خواهد داشت که در ادامه آن‌ها را ذکر می‌کنیم.

 

عوارض قرص اورژانسی

قرص اورژانسی حاوی لوونورژسترول است که می‌تواند از بارداری‌های ناخواسته جلوگیری کند اما عوارضی به دنبال خواهد داشت که در ادامه مهم‌ترین آن‌ها را ذکر می‌کنیم.

تهوع

بسیاری از مواقع زمانی‌ که از این قرص مصرف می‌شود ۲ ساعت پس‌ازآن فرد دچار حالت تهوع خواهد شد. اگر بیش‌ از ۲ ساعت تهوع و استفراغ وجود داشت، باید مجدداً قرص مصرف شود. در صورت ادامه‌دار بودن حالت تهوع توصیه می‌کنیم با پزشک خود مشورت کنید.

درد شکم

درد شکم به‌ خاطر تغییرات در محل رحم یکی از بدترین عوارض قرص اورژانسی محسوب می‌شود که فرد درد خفیف یا شدیدی را تجربه خواهد کرد.

اختلال در سیکل پریود

در اغلب مواقع زمانی‌ که قرص اورژانسی استفاده می‌شود حداقل ۷ بار سیکل ماهیانه به تأخیر خواهد داشت. همچنین ممکن است در آن دوره خونریزی با توجه به شرایط جسمی فرد خیلی زیاد یا خیلی کم باشد.

حساسیت سینه

یکی دیگر از عوارض رسیدن هورمون به بدن سنگینی و درد سینه‌ها است. به‌طور کلی قرص‌های ضدبارداری باعث بزرگی و التهاب پستان خواهند که این مشکل چند هفته پس‌ از شروع مصرف از بین می‌رود.

سرگیجه

برخی افراد نیز پس‌ از دریافت هورمون دچار سردرد و سرگیجه خواهند شد که باید حتماً آن را با پزشک خود در میان بگذارد.

تغییر در بینایی

کسانی که به‌صورت مکرر از قرص‌های اورژانسی استفاده می‌کنند، پس‌ از مدتی با تاری دید مواجه خواهد شد؛ زیرا به‌ خاطر مصرف هورمون زیاد قرنیه چشم ضخیم می‌شود.

تشدید سندروم پیش از قاعدگی

با توجه به این‌ که در سیکل قاعدگی اختلال ایجاد می‌شود و سندرم پیش‌ از قاعدگی سخت‌تری را خواهد داشت که ممکن است فرد احساس سنگینی سینه بیشتری داشته باشد.

لکه بینی

پس از مصرف قرص برخی از خانم‌ها دچار خونریزی خفیف می‌شوند که تا ۳ روز بعد از مصرف قطع خواهد شد.

بررسی عوارض قرص اورژانسی
بررسی عوارض قرص اورژانسی

عوارض قرص اورژانسی بر پریود

همان‌طور که گفته شد قرص اورژانسی روی قاعدگی تأثیر دارد که برخی از آثار آن شامل موارد زیر هستند:

  • تغییر در مدت زمان دوره قاعدگی
  • تغییر در تاریخ شروع دوره قاعدگی
  • خونریزی بیشتر یا کمتر از حجم معمول
  • خونریزی بین دوره‌های قاعدگی

 

زمان و نحوه مصرف قرص اورژانسی

حالا که با قرص اورژانسی و عوارض آن آشنا شدید لازم است بدانید که برای دریافت تأثیر سریع از این قرص باید آن را در زمان مناسب و به مقدار لازم استفاده کنید. با توجه به شرکت تولید کننده قرص‌ها با یکدیگر متفاوت هستند؛ بنابراین برای دریافت نتیجه مطلوب و پیشگیری از عوارض مختلف حتماً راهنمای مصرف همان قرص را مطالعه کنید؛ اما به‌طور کلی باید بگوییم برای دریافت بهترین نتیجه بهتر است بلافاصله پس‌ از رابطه جنسی قرص اورژانسی مصرف شود. البته لازم است بدانید که ۷۲ ساعت پس‌ از رابطه جنسی نیز می‌توان این قرص را مصرف کرد. با این کار تا حد زیادی شانس بارداری کاهش پیدا می‌کند. لازم به ذکر است که قرص اورژانسی دوزهای متفاوتی دارد. اگر از دوز ۰.۷۵ میلی‌گرم استفاده می‌کنید باید ۲۴ و ۷۲ ساعت پس‌ از رابطه جنسی ۲ عدد از آن مصرف کنید.

 

مراجعه به پزشک

همان‌طور که ذکر شد معمولاً عوارض قرص اورژانسی در یک چرخه قاعدگی بهبود پیدا می‌کند و تأثیر آن‌ دائمی نیست. چنانچه عوارض شدید مثل خونریزی شدید و طولانی‌مدت، خونریزی غلیظ داشتید، لازم است حتماً با پزشک در این زمینه مشورت کنید. ما توصیه می‌کنیم از روش‌های جلوگیری دیگر استفاده کنید تا مجبور نباشید عوارض قرص‌های اورژانسی را تحمل کنید. برای انجام آزمایش‌های لازم جهت تشخیص بارداری می‌توانید از طریق شماره‌های در سایت نوبت ویزیت حضوری از دکتر میترا عبدلی جراح و متخصص زنان، زایمان، نازایی، فلوشیپ پزشکی جنسی دریافت کنید.

این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *