علائم اولیه ابتلا به ویروس اچ پی وی (HPV)

علائم اولیه ابتلا به ویروس اچ پی وی (HPV)

فهرست مطالب

تا چند سال پیش اطلاعات زیادی درباره ویروس اچ پی وی وجود نداشت و همه آن را با ویروس اچ آی وی یا همان ایدز اشتباه می گرفتند تا اینکه بعد از تحقیقات فروان مشخص شد، اچ پی وی یک نوع بیماری مقاربتی است. ویروس اچ پی وی یا همان پاپیلومای انسانی از شایع ترین ویروس های مقاربت جنسی است که از ۲۰۰ ویروس نوع ویروس تشکیل شده است‌. اکثراً ویروس اچ پی وی از طریق رابطه واژینال، مقعد و رابطه دهانی با فردی که به این ویروس مبتلاست منتقل می شود. این ویروس موجب می شود در بافت های پوست تغییراتی ایجاد شده و توده های کوچکی به نام زگیل در نواحی تناسلی آقا و خانم ایجاد شود؛ همچنین گاهی باعث ایجاد انواع مختلف سرطان می شود. اچ پی وی علائم زیادی ندارد و بسیاری از افراد مبتلا به این ویروس از بیماری خود آگاهی ندارند. در این مقاله قصد داریم درباره علائم ابتلا به اچ پی وی (HPV) اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهیم.

 

ویروس اچ پی وی (HPV) چیست؟

ویروس پاپیلومای انسانی یا اچ پی وی یک نوع بیماری مشترک بین زنان و مردان است که از طریق رابطه جنسی سبب عفونت در ناحیه تناسلی و ایجاد زگیل تناسلی می شود. در میان انواع مختلف ویروس اچ پی وی ۴۰ نوع از آن در دهانه رحم، واژن و فرج خانم ها و آلت تناسلی و بیضه های آقایان پدیدار می شود. علاوه بر این موارد ویروس اچ پی وی این توانایی را دارد تا قسمت داخلی مقعد، مقعد، دهان و گلو را هم در زنان و هم در مردان دچار بیماری کند. برخی از انواع ویروس اچ پی وی موجب ایجاد زگیل های معمولی روی کف پا و دست ها می شود ولی از راه رابطه جنسی منتقل نمی شوند.

علائم اولیه ابتلا به ویروس اچ پی وی (HPV)
علائم اولیه ابتلا به ویروس اچ پی وی (HPV)

انواع ویروس اچ پی وی

ویروس اچ پی وی از نظر نوع به دو گروه کم خطر و پرخطر تقسیم بندی می شود که به شرح زیر است:

HPV های کم خطر

اچ پی وی های کم خطر یا ضعیف در اکثر موارد هیچ گونه بیماری ایجاد نمی کنند ولی با این وجود چند نوع از ویروس کم خطر HPV هستند که سبب ایجاد زگیل در ناحیه تناسلی، زگیل مقعدی، زگیل گلو یا دهان می شوند.

HPV های پرخطر

اچ پی وی های پرخطر باعث ایجاد چندین نوع سرطان می شوند که در بین آن ها HPV16 و HPV18 اکثراً سرطان زا هستند. اچ پی وی یک نوع عفونت محسوب می شود و همه افراد که از نظر جنسی فعال هستند بعد از چند ماه یا چند سال از رابطه جنسی به این ویروس دچار می شوند. نیمی از عفونت های ناشی از اچ پی وی از نوع پرخطر هستند و اگر این عفونت های پرخطر تا سال های ادامه یابد و درمان نشود، منجر به تغییرات سلولی خواهد شد که ممکن است به تدریج بدتر شده و به سرطان از جمله سرطان دهانه رحم در خانم ها منجر شود.

 

راه های انتقال اچ پی وی

ویروس اچ پی وی از راه های مختلفی وارد بدن می شود. از جمله راه هایی که این ویروس منتقل می شود به شرح زیر است:

  • رابطه جنسی واژینال و مقعدی: اصلی ترین و مهمترین راه انتقال ویروس اچ پی وی از طریق رابطه واژینال و مقعدی صورت می گیرد.
  • رابطه دهانی: رابطه جنسی اورال یا دهانی یکی دیگر از راه های انتقال ویروس اچ پی وی است.
  • تماس پوست با پوست: این ویروس می تواند حتی بدون دخول و با تماس پوست به پوست ناحیه تناسلی به یکدیگر منتقل شود.
  • اپیلاسیون: اگر برای اپیلاسیون از وسایل افراد مبتلا به ویروس اچ پی وی و بدون ضدعفونی استفاده شود، امکان انتقال این ویروس زیاد است.
  • تیغ اصلاح: چنانچه از تیغ اصلاح فرد مبتلا به ویروس HPV استفاده شود؛ مخصوصاً زمانی که باعث بریدگی شود، احتمال انتقال اچ پی وی زیاد است.
علائم اولیه ابتلا به ویروس اچ پی وی (HPV)
علائم اولیه ابتلا به ویروس اچ پی وی (HPV)

علائم ابتلا به ویروس اچ پی وی (HPV)

ویروس اچ پی وی اغلب اوقات علائم قابل مشاهده ندارد؛ به طوری که برخی از این ویروس ها حتی بعد از دوسال ورود به بدن هیچ گونه علائمی نشان نمی دهند، یعنی فرد بدون اینکه اطلاعی داشته باشد ویروس را به بدن شریک جنسی خود منتقل می کند. همانطور که گفتیم اکثر افراد مبتلا به ویروس اچ پی وی علائمی ندارند اما در برخی از افراد مبتلا با علائمی همچون زائده های گوشتی و برجسته به نام زگیل همراه است. همچنین ممکن است افراد در نواحی تناسلی احساس سوزش و خارش، بوی بد و درد هنگام رابطه جنسی داشته باشند. علائم ابتلا به ویروس اچ پی وی در آقایان و خانم ها متفاوت است که در ادامه هر کدام را عنوان می کنیم.

 

علائم اچ پی وی در زنان

اگر در طول زندگی خود علائم زیر را مشاهده کردید، به احتمال زیاد مبتلا به ویروس اچ پی وی شده اید:

زگیل تناسلی

زگیل تناسلی رایج ترین نشانه وجود ویروس اچ پی وی در زنان است که در فرج، واژن و دهانه رحم ایجاد می شود. زگیل ها صاف یا برجسته بوده و به رنگ های صورتی، خاکستری و قرمز دیده می شوند. این زگیل ها گاهی اوقات سبب خارش و درد در طول رابطه جنسی و خونریزی هنگام معاینه واژینال می شوند.

غیر عادی بودن جواب آزمایش پاپ اسمیر

پاپ اسمیر آزمایشی است که در آن از تغییرات غیرطبیعی دهانه رحم نمونه برداری می شود تا مشخص شود که فرد مبتلا به این ویروس است یا خیر.

خونریزی واژینال

ویروس اچ پی وی باعث می شود سلول های غیرطبیعی در دهانه رحم رشد کنند و خونریزی بین قاعدگی، بعد از رابطه جنسی یا یائسگی را سبب شوند.

رابطه جنسی دردناک

خانم هایی که به این ویروس دچار هستند در هنگام برقراری رابطه جنسی مخصوصاً اگر درون واژن زگیل تناسلی رشد کرده باشد، درد شدیدی احساس خواهند کرد.

ترشح

این ویروس سبب تولید ترشحات غلیظ و بدبو از واژن می شود که نشان ‌دهنده عفونت یا التهاب است.

علائم اولیه ابتلا به ویروس اچ پی وی (HPV)
علائم اولیه ابتلا به ویروس اچ پی وی (HPV)

علائم اچ پی وی در مردان

ویروس اچ پی وی علاوه بر خانم ها در آقایان نیز با علائمی همراه است که عبارت اند از:

زگیل تناسلی

در آقایان همچون خانم ها ویروس اچ پی وی سبب بروز زگیل تناسلی روی آلت تناسلی، کیسه بیضه و بیضه ها می شود. این زگیل ها به رنگ خاکستری، قرمز و صورتی بوده و با درد هنگام رابطه جنسی و خونریزی هنگام معاینه مقعدی همراه هستند.

سرطان مقعد

ابتلا به ویروس اچ پی وی در مردان سرطان مقعدی را در پی دارد و دارای علائمی همچون: خونریزی مقعدی، درد و ترشحات بدبو هستند.

سرطان آلت تناسلی

در موارد بسیار نادری ویروس HPV سبب ایجاد توده یا زخم روی آلت تناسلی، ترشح یا خونریزی می شود که نتیجه آن سرطان آلت تناسلی است.

سرطان گلو

ویروس اچ پی وی منجر به سرطان زبان، لوزه ها و گلو می شود و دارای علائمی همچون: گلودرد مداوم، مشکل در بلع غذا و احساس درد در گوش است.

 

مراجعه به پزشک

در صورتی که علائم گفته شده در مطالب بالا را مشاهده کردید حتماً به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. شما می توانید برای درمان بیماری اچ پی وی و دریافت مشاوره های لازم به مطب دکتر میترا عبدلی جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید. هرچقدر سریع‌تر به مطب ایشان مراجعه کنید، پروسه درمان سریع‌تر انجام خواهد گرفت؛ به همین منظور برای دریافت ویزیت نوبت حضوری می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *