قاعدگی و ورزش

قاعدگی و ورزش

فهرست مطالب

قاعدگی و ورزش

ورزش یکی از ارکان اصلی زندگی سالم است، اما ممکن است فکر کنید ورزش کردن در دوران حساس و پر درد قاعدگی، یک اشتباه محض باشد. یکی از موضوعاتی که در حوزه زنان و زایمان بسیار مورد توجه قرار گرفته است، تاثیر ورزش بر دوره های قاعدگی است. فعالیت جسمی در دوره های سخت قاعدگی می تواند به شما کمک کند تا عبور از این دوران برایتان آسان تر شود، اما نه هر فعالیتی. ورزش های سنگین با حرکات شدید می توانند بسیار آسیب زننده باشند؛ در صورتی که برخی ورزش ها باعث بهبود خلق و خو و کاهش خستگی می شوند. در ادامه این مطلب نکات مهمی در مورد ورزش های مناسب در قاعدگی و توصیه های عملی برای بانوان ارائه می شود.

تاثیر ورزش بر قاعدگی

ممکن است در ابتدا ناخوشایند به نظر برسد، یا اصلا فعالیت فیزیکی را دوست نداشته باشید اما مطمئن باشید که مزایای چشمگیری خواهد داشت. در ادامه به دلایل مهمی اشاره می کنیم که چرا ورزش در قاعدگی مهم است.

قاعدگی و ورزش
قاعدگی و ورزش
  • تنظیم دوره های قاعدگی: ورزش منظم می تواند به تنظیم دوره قاعدگی کمک کند. فعالیت های بدنی با افزایش جریان خون و کاهش استرس، نقش مهمی در تعادل هورمونی بدن دارند و می توانند به کاهش مشکلات ناشی از عدم تنظیم دوره های قاعدگی کمک کنند. کسانی که فعالیت جسمانی کمتری دارند احتمال داشتن دوره های پریود طولانی تر در آن ها بیشتر است.
  • کاهش دردهای قاعدگی: یکی از بزرگترین مزیت های ورزش در دوران پریود، کاهش دردها و گرفتگی های عضلانی است. در یک تحقیق، نشان داده شد که روزانه حدود 45 دقیقه فعالیت ورزشی، حتی سبک، به طور قابل توجهی دردهای قاعدگی را کاهش می دهد. با ورزش کردن سطح هورمون اندورفین در خون شما بالا می رود که به مهار درد کمک می کند.
  • کاهش علایم پیش از قائدگی(PMS): هنگامی که سطح استروژن در دوران PMS کاهش می یابد، ممکن است احساس غمگین بودن، عصبانیت، اضطراب یا افسردگی داشته باشید. خوشبختانه ورزش با آزاد کردن اندورفین و انتقال دهنده عصبی مانند دوپامین، به تقویت خلق و خو و ترویج افکار مثبت در شما کمک می کند. مطالعات زیادی نشان می دهند که ورزش برای بهبود علائم روانشناختی در سندروم پیش از قاعدگی، موثر است.

ورزش مناسب در قاعدگی

عنوان بهترین ورزش در دوران قاعدگی را نمی شود به یک نوع ورزش خاص اطلاق کنیم. با این وجود نشان داده شده که برخی از فعالیت ها، تاثیر بیشتری بر سلامت چرخه قاعدگی می گذارند؛ در ادامه با برخی از این ورزش ها آشنا خواهیم شد.

  • تمرینات کششی: ورزش هایی مانند یوگا، تای چی و مدیتیشن می تواند برای گاهش گرفتگی های عضلانی و علائم افسردگی موثر باشد. برخی حرکات یوگا ممکن است به کاهش علائم PMS کمک کند و افزایش چشمگیری در انرژی شما ایجاد کند. ژست کودک به رفع خستگی و نفخ کمک می کند؛ ژست کبرا هم به مبارزه با افسردگی می رود.
  • تمرینات هوازی: که به آن تمرینات کاردیو هم گفته می شود، باعث می شوند قلب شما پمپاژ بیشتری انجام دهد. تمریناتی مانند دویدن، رقصیدن و پیاده روی را در هر زمان از چرخه قاعدگی می توان انجام داد. تحقیقات نشان داده که این فعالیت ها مدت زمان علائم قبل از پریود را کاهش می دهند. پیاده روی سریع یا دوجرخه سواری نیز به بهبود خلق و خوی شما و از بین رفتن اضظراب کمک بسیار می کند.

ورزش های ممنوع در دوران قاعدگی

در ابتدا باید بدانید که دلیلی برای کنار گذاشتن ورزش در دوره پریود نیست، اما با این حال ممکن است نسبت به یک سری از فعالیت ها احساس خوبی نداشته باشید. به عنوان یک قاعده کلی، اگر بدنتان نشان می دهد که به استراحت نیاز دارید و تمایل به انجام دادن ورزش خاصی ندارید، به آن گوش دهید. ایجاد فشار های شدید و پیاده روی های طولانی می تواند در چرخه قاعدگی شما اختلال هم ایجاد کند. بدن هر کس متفاوت است و شما امکان دارد در مراحل خاصی از چرخه قاعدگی، انرژی کمتر یا بیشتری داشته باشید. این تغییرات طبیعی و ناشی از نوسانات هورمونی است. توجه کردن به زمان این تغییرات کمک می کند به یک برنامه ورزشی مناسب دست پیدا کنید.

چگونه ورزش را در دوران قاعدگی خود راحت کنیم؟

ورزش در این دوران نباید برای شما ایجاد احساس ناراحتی کند. در ادامه نکاتی ذکر شده که ورزش را در این دوران برای شما راحت تر می کند.

  • محصولات بهداشتی مناسب: از انتخاب تامپون گرفته تا لباس زیر، می تواند در میزان راحتی شما هنگام ورزش تاثیرگذار باشند. محصولی را انتخاب کنید که به شما کمک کند در طول تمرین احساس راحتی کنید.
  • مصرف مسکن: اگر می خواهید ورزش کنید اما درد و گرفتگی شدیدی را تجربه می کنید، مصرف مسکن ها می توانند به شما کمک کنند تمرین لذت بخش تری داشته باشید.
  • رعایت بهداشت: اگر به دلیل بوی مربوط به پریود هنگام ورزش، احساس ناراحتی می کنید، بهترین کار رعایت بهداشت است. مطمئن شوید که لباس زیر تمیز می پوشید و اندام تناسلی خود را قبل و بعد از تمرین بشویید. تعویض منظم تامپون یا نوارهای بهداشتی هم از موارد ضروری هستند.
  • با خودتان مهربان باشید: اگرچه ورزش در طول قاعدگی به سلامتی و آرامش ما کمک می کند، اما خوب است به خود اجازه استراحت کافی را هم بدهید. گاهی بدن شما فقط نیاز به یک حمام آرامش بخش و نوشیدنی گرم دارد تا دوباره انرژی خود را به دست آورد.
قاعدگی و ورزش
قاعدگی و ورزش

مراجعه به پزشک

برای اکثر بانوان دردها و گرفتگی های پریود طبیعی است اما اینکه این علائم شما را به طور منظم از فعالیت های جسمانی بازدارد، کمی نگران کننده است. اگر درد پریود شما به قدری شدید است که مرتبا در روال تناسب اندام شما اختلال ایجاد می کند، وقت آن رسیده که به پزشک مراجعه کنید. ممکن است درگیر بیماری هایی مانند سندروم تخمدان پلی کیستیک، فیبروم های رحمی یا التهابات لگن شده باشید و مراجعه زودهنگام به پزشک بسیار موثر است. دکتر میترا عبدلی جراح و متخصص زنان و زایمان، با سال ها تجربه و استفاده از به روز ترین تجهیزات در تمام مراحل درمان همراه شما هستند. برای دریافت نوبت از طریق سایت اقدام کنید یا با شماره های مطب تماس بگیرید.

 

این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

اینستاگرام پزشک را دنبال کنید