این روزها یکی از اصلیترین دلایل جدایی و طلاق و مهمترین مشکلی که زوجین با آن روبرو هستند، اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان است. ازآنجاکه رابطه جنسی مهمترین بعد رابطه عاطفی محسوب میشود مشکلات ناشی از آن اثرات مخرب و جدی روی روابط زوجین میگذارد. اگر خانمها مشکل ارضا نشدن خود را نادیده بگیرند رفتهرفته از همسرشان دور خواهند شد و رابطه رو به جدایی پیش خواهد رفت. در رابطه جنسی به ارضا رسیدن خانم توجه کمتری میشود بهطوریکه حتی خود خانمها نیز اهمیتی به آن نمیدهند درحالیکه نمیدانند به ارگاسم نرسیدن چه پیامدهایی برای آنها در پی دارد. در این مقاله قصد داریم در مورد پیامدهای اختلال ارگاسم در زنان صحبت کنیم.
منظور از اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی زنان چیست؟
آنورگاسمی، یکی از شایعترین مشکلات جنسی در بین بانوان به شمار میآید که تعداد زیادی از خانمها به آن مبتلا هستند. اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی به حالتی گفته میشود که زن پس از تحریک جنسی بهاندازه کافی، توانایی اینکه ارضا شود را ندارد. درواقع خانمهای مبتلابه آنورگاسمی، دررسیدن به اوج لذت جنسی ناتوان هستند که چنین شرایطی منجر به نارضایتی فرد از رابطه جنسی میشود. اختلال ارگاسم در هر فرد علل جسمی و روانی متفاوتی داشته و از درجهبندی مختلفی برخوردار است؛ از همین رو اگر زوجی دچار این اختلال باشند و از عملکرد خود راضی باشند نیازی به مراجعه به پزشک نیست ولی اگر علائم آن طولانیمدت باشد و در رابطه جنسی زوجین تأثیر بگذارد لازم است که به پزشک زنان مراجعه شود.
انواع آنورگاسمی
به ارضا نرسیدن خانم از لحاظ جنسی، جسمی، عاطفی و هیجانی روی زن اثرات نامطلوبی دارد؛ زیرا میتواند روی دو جنبه اصلی رابطه یعنی جنسی و عاطفی تأثیر مستقیم بگذارد. آنورگاسمی انواع مختلفی دارد که به شرح زیر است:
آنورگاسمی اولیه
برخی از زنان با وجود رابطه جنسی که دارند به دلایل مختلف هرگز ارضا شدن را تجربه نکردهاند، این افراد به آنورگاسمی اولیه مبتلا هستند.
آنورگاسمی ثانویه
بعضی از خانمها هستند که ارگاسم و رسیدن به اوج لذت جنسی را تجربه کردهاند اما بعد از گذشت مدتی از رسیدن به اوج لذت جنسی ناتوان شدهاند، درواقع این افراد مبتلابه آنورگاسمی ثانویه هستند.
آنورگاسمی موقعیتی
گروهی از زنان هستند که فقط در شرایط و موقعیتهای خاص به ارگاسم میرسند، برای مثال برخی از خانمها فقط از طریق خود ارضایی یا تحریک جنسی ارضا میشوند که به آن آنورگاسمی موقعیتی میگویند.
آنورگاسمی عمومی یا تعمیم یافته
بعضی از زنان تحت هیچ شرایطی، حتی با وجود تحریک جنسی، خود ارضایی، برانگیختگی جنسی و… به ارضا نمیرسند که این افراد به آنورگاسمی عمومی مبتلا هستند. تفاوت آنورگاسمی عمومی با اولیه در این است که فرد در آنورگاسمی عمومی قبلاً تجربه ارگاسم داشته است اما در آنورگاسمی اولیه فرد بههیچوجه لذت به اوج رسیدن را تجربه نکرده است.
چه عواملی سبب آنورگاسمی در زنان شده است؟
دلایل مختلفی سبب بروز اختلالات ارگاسم در زنان شده است که میتواند جنبه جسمی و روانی داشته باشد. از جمله عواملی که سبب آنورگاسمی در زنان میشود عبارت اند از:
- وجود باورها و فرهنگهای نادرست که برخی مواقع به خانمها گفته میشود لذت بردن از رابطه جنسی اشتباه است.
- وجود مشکلات روحی و روانی
- خشکی واژن و اختلالات هورمونی یکی از دلایل اصلی آنورگاسمی زنان به شمار میآید که سبب بیعلاقگی آنها نسبت به رابطه جنسی میشود.
- یکی از مهمترین عواملی که سبب اختلال ارگاسم میشود، واژینیسموس یا مقاربت دردناک است که به خاطر درد شدید هنگام رابطه جنسی خانم به ارگاسم نمیرسد.
- از دیگر علل آنورگاسمی زنان میتوان به ناراضی بودن خانمها نسبت به اندام و شکل دستگاه تناسلی اشاره کرد. زمانی که زنان از شکل واژن و اندام خود ناراضی باشند، اعتمادبهنفس خود را ازدستداده و به سختی به ارگاسم میرسند.
- برخی از خانمها که درگذشته تحت سوءاستفاده جنسی قرارگرفتهاند ممکن است در برقراری رابطه جنسی با مشکل موجه شوند و لذت جنسی را تجربه نکنند.
- با بالا رفتن سن و تغییرات هورمونی زنان دچار یائسگی و خشکی واژن میشوند و دیگر مثل گذشته به ارگاسم نمیرسند.
- سبک زندگی نادرست مثل پرخوری، مصرف سیگار، دخانیات و الکل بهتدریج منجر به آنورگاسمی در زنان میشود.
اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی چه پیامدهایی در پی دارد؟
به ارگاسم نرسیدن زنان بعد از برقراری رابطه جنسی موجب عوارض و پیامدهای جدی میشود که اگر درمان نشود، زوجین نسبت به یکدیگر بیمیل شده و ممکن است به جدایی ختم شود. ازجمله پیامدهای اختلال ارگاسم موارد زیر را میتوان شرح داد:
افسردگی
در بیشتر موارد زنانی که لذت رسیدن به ارگاسم را تجربه نمیکنند به افسردگی مبتلا میشوند. افسردگی حاصل از آنورگاسمی باعث خلق پایین، احساس پوچی، عدم خوشحالی، منفیبافی، کاهش میل جنسی، بیحوصلگی، پرخوری و کم خوری، کمخوابی، بیتوجهی به وضعیت ظاهری، افکار وسواسی و …میشود.
پرخاشگری
آن دسته از زنانی که بعد از برقراری رابطه جنسی در ارضا شدن و رسیدن به ارگاسم مشکل دارند، احساس خشم و عصبانیت بیشتری تجربه میکنند و آن را بهصورت پرخاشگری کلامی یا جسمی نشان میدهند.
استرس و اضطراب
زنانی که با وجود رابطه جنسی به ارگاسم نمیرسند به دلیل افسردگی و پرخاشگری، دچار استرس و اضطراب و نوعی بیقراری میشوند.
فاصله عاطفی
مهمترین پیامد آنورگاسمی در خانمها فاصله گرفتن از شریک جنسی است بهگونهای که اگر از رابطه جنسی لذت نبرید، فاصله عاطفی و صمیمیت بهتدریج بیشتر خواهد شد.
بی میلی جنسی
درصورتیکه زنان نتوانند به اوج لذت جنسی برسند و همسرشان نیز به این موضوع بیتوجه باشد باگذشت زمان خانم از برقراری رابطه جنسی دلسرد خواهد شد.
کمردرد
در تعدادی از خانمها به خاطر اسپاسم عضلات و انقباضات رحم و درنتیجه به اورگاسم نرسیدن، کمردرد رخ میدهد.
مراجعه به پزشک
اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی از جمله موضوعاتی است که میتواند زندگی افراد را بدون توجه به جنسیت با مشکل روبرو کند. داشتن رابطه جنسی سالم و به ارگاسم رسیدن هر دو طرف روی سلامت روانی و فیزیکی تأثیر مثبت دارد. شما میتوانید برای درمان اختلال ارگاسم به مطب دکتر میترا عبدلی متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید تا با ارائه بهترین روشهای درمانی مشکل ارگاسم شما را رفع کند. اگر هم از بیان این موضوع در مراجعه حضوری به مطب پزشک شرم دارید بهصورت آنلاین میتوانید از ایشان مشاوره بگیرید. برای دریافت نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره آنلاین با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید.