عفونت قارچی واژن را چگونه تشخیص دهیم؟

عفونت قارچی واژن

فهرست مطالب

عفونت قارچی واژن را چگونه تشخیص دهیم؟

عفونت قارچی واژن یکی از شایع‌ترین عفونت‌هایی است که اکثر بانوان ممکن است در طول زندگی درگیر آن شوند. این بیماری توسط نوعی قارچ مخمری به نام کاندیازیس واژینال ایجاد می‌شود. رشد بیش از حد قارچ در ناحیه واژن باعث ایجاد عفونت در بانوان خواهد شد. همچنین ممکن است برخی مشکلات را نیز برای خانم‌ها به همراه داشته باشد.

افرادی که به عفونت قارچی مبتلا می‌شوند، در پوست اطراف واژن خود احساس خارش و سوزش را تجربه خواهند کرد. همچنین ممکن است آنها با تغییر قوام ترشحات واژن نیز مواجه شوند. در اصل پس از مدتی علائم عفونت باکتریایی واژن مثل سوزش، خارش، التهاب و قرمزی و ترشحات سفید رنگ و غلیظ بر روی پوست ظاهر می‌شوند که باید در سریع‌ترین زمان این مشکل را برطرف کرد.

افرادی که به عفونت قارچی مبتلا می‌شوند، در پوست اطراف واژن خود احساس خارش و سوزش را تجربه خواهند کرد.

برای تشخیص و درمان عفونت قارچی واژن روش‌های بسیاری وجود دارد. لازم است افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، ابتدا قادر باشند آن را تشخیص دهند. سپس می‌توانند به سادگی آن را درمان کرده و برطرف نمایند.

نحوه تشخیص ابتلا به عفونت قارچی واژن

اصولا افرادی که به بیماری عفونت واژن مبتلا می‌شوند، با برخی علائم مواجه می‌شوند. این علائم معمول بوده و در صورت مشاهده آنها لازم است حتما به متخصص زنان مراجعه نمود. مثلا خانم‌هایی که در نوع ترشحات، ظاهر و احساسات ناحیه فرج خود تغییراتی را مشاهده می‌کنند، ممکن است به این بیماری مبتلا شده باشند.

همچنین اگر خارش و سوزش در ناحیه پوست اطراف واژن بروز نماید، دلیلی بر ابتلا به عفونت قارچی واژن خواهد بود. این میزان سوزش و خارش معمولا در زمان برقراری رابطه جنسی یا ادرار کردن بیشتر خواهد بود. از این رو خانم‌ها با درد مواجه می‌شوند. دسته دیگری از خانم‌ها نیز وجود دارند که به دلیل عفونت واژن، با ترشحات غلیظی در این ناحیه مواجه می‌شوند که بوی متفاوتی با دیگر ترشحات ندارد.

این دسته از افراد نیز احتمالا به بیماری عفونت واژن مبتلا شده‌اند. در صورت مشاهده هر یک از این مشکلات، می‌توان احتمال بروز بیماری عفونت را تشخیص داد. پس از آن باید برای کسب اطمینان از ابتلا به این بیماری حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه نمود.

معمولا چه کسانی به عفونت واژن مبتلا می‌شوند؟

تمامی خانم‌ها در هر سنی احتمال دارد که به عفونت قارچی واژن مبتلا شوند. البته بروز این بیماری در برخی از خانم‌ها شایع‌تر است. مثلا خانم‌هایی که یائسه شده‌اند و یا دخترانی که تازه به بلوغ رسیده‌اند. همچنین ممکن است برخی عادات و رفتارها نیز منجر به بروز چنین مسئله‌ای شود. اما در نهایت بیشتر خانم‌ها با این بیماری مواجه می‌شوند.

تقریبا بیش از 75 درصد از زنان در دنیا حداقل یکبار در زندگی ابتلا به عفونت قارچی واژن را تجربه خواهند کرد. پس خانم‌ها لازم دارند که بیشتر به مراقبت‌های بهداشتی بدن خود توجه نمایند. در این صورت احتمال ابتلای آنها به این عفونت کاهش می‌یابد.

عواملی که خطر ابتلا به عفونت واژن را افزایش می‌دهند

برخی از عوامل وجود دارند که اگر در بدن مشاهده شوند، احتمالا خطر ابتلا به عفونت قارچی واژن را در خانم‌ها افزایش خواهند داد. این عوامل را باید چنین بیان کنیم:

  • استفاده از قرص‌های ضد بارداری یا استروئیدی خاص
  • مصرف آنتی بیوتیک‌ها
  • ابتلا به بیماری دیابت کنترل نشده
  • برخوردار بودن از سیستم ایمنی ضعیف
  • بارداری و تغییر در هورمون‌ها
  • عدم تعویض لباس‌های زیر عرق کرده
  • نشستن با لباس در حمام زمانی که خیس است
  • استفاده از دئودورانت واژینال
  • و موارد دیگر

عفونت قارچی واژن چه علائمی دارد؟

خانم‌هایی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، اصولا چندین نشانه را در بدن خود مشاهده خواهند نمود. این نشانه‌ها که پیش از این نیز به برخی از آنها اشاره نمودیم، شامل خارش و سوزش در ناحیه واژن می‌شوند. همچنین خانم‌ها در ناحیه واژن با قرمزی و تورم هم مواجه شده و در زمان ادرار کردن احساس سوزش شدیدی خواهند نمود.

عفونت قارچی واژن منجر به ایجاد بریدگی‌های کوچک یا ترک‌های ریز در پوست ناحیه واژن می‌شود که با درد همراه است

علاوه بر تمام این موارد باید بگوییم عفونت قارچی واژن منجر به ایجاد بریدگی‌های کوچک یا ترک‌های ریز در پوست ناحیه واژن می‌شود که با درد همراه است. معمولا علائم عفونت واژن شبیه به دیگر عفونت‌ها است. به همین دلیل نمی‌توان به سادگی ابتلا به آن را تشخیص داد. لازم است حتما توسط پزشک این علائم بررسی گردد تا ابتلا به این بیماری تایید شده و فرد بتواند اقدام به درمان آن نماید.

بهترین روش درمان عفونت قارچی

بهترین روش برای درمان عفونت واژن، درمان دارویی عفونت قارچی واژن است. داروهای ضد قارچی قادر هستند هر نوع بیماری قارچی را درمان کنند. اما این که تا چه میزان باید از داروی قارچی استفاده کرد، به شدت عفونت بستگی دارد. داروهای قارچی می‌توانند از شدت رشد مخمر در بدن جلوگیری نمایند. این داروها هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی در بازار وجود دارند و می‌توان آنها را تهیه کرد.

قوی‌ترین داروی ضد قارچ واژن داروی موضعی است که باید به صورت روزانه و تا 7 روز استفاده شود

قوی‌ترین داروی ضد قارچ واژن داروی موضعی است که باید به صورت روزانه و تا 7 روز استفاده شود. این داروها در ناحیه واژن استعمال می‌شوند و یا به صورت شیاف به درون واژن منتقل می‌شوند. البته برای استفاده از این نوع داروها حتما باید با پزشک متخصص زنان مشورت نمود. در غیر این صورت استفاده از آنها می‌تواند مشکلات دیگری را برای فرد به همراه داشته باشد.

افرادی که از داروهای مناسب برای درمان عفونت قارچی واژن استفاده می‌کنند، پس از چند روز شاهد برطرف شدن این بیماری از بدن خود خواهند شد. اما برای آنکه عفونت به طور کامل برطرف شود، تقریبا 1 هفته زمان لازم است. حتی در برخی موارد که شدت عفونت زیاد است، باید این مدت زمان طولانی‌تر هم شود.

پس در صورت استفاده از داروهای ضد قارچ واژن، بهتر است طبق دستور پیش روید و خیلی زود مصرف آنها را قطع نکنید. در غیر این صورت ممکن است منجر به عود عفونت قارچی در ناحیه واژن شوید و مشکلات خود را شدت بخشید.

جمع بندی

با تمام توضیحاتی که بیان نمودیم، دریافتید که عفونت قارچی واژن می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد. به همین دلیل در صورت مشاهده هرگونه علائمی از بروز چنین مشکلی، باید حتما به پزشک متخصص مراجعه نمود. خانم دکتر میترا عبدلی متخصص زنان و زایمان با تجربه بالایی که در زمینه درمان مشکلات زنان دارد، تمامی شرایط بیمار را بررسی نموده و بهترین روش درمان را به ایشان توصیه خواهد نمود.

سوالات متداول

  1. اگر فردی مبتلا به عفونت قارچی واژن باشد باید از فعالیت های جنسی خودداری کند؟

این عفونت یک عفونت مقاربتی نیست. اما احتمال ابتلا به عفونت قارچی در طی فعالیت‌ها جنسی به طور مکرر بیشتر می‌شود و می‌تواند به شریک جنسی منتقل شود.

  1. آیا در صورت باردار بودن می‌توان عفونت قارچی را درمان کرد؟

بله، کرم‌های واژینال و شیاف‌هایی که حاوی کلوتریمازول و میکونازول هستند برای درمان عفونت قارچی در زمان بارداری مناسب بوده و خطری ندارند. اما از مصرف فلوکونازول خوراکی در دوران بارداری باید خودداری شود زیرا امکان ایجاد نقص مادرزادی در جنین وجود دارد.

  1. آیا احتمال از بین رفتن خود به خود عفونت قارچی واژن وجود دارد؟

خیر. عفونت‌های قارچی واژن خود به خود از بین نمی‌روند و باید برای از بین بردن آنها حتما از داروهای ضد قارچ استفاده شود.

منبع:

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/5019-vaginal-yeast-infection

این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

اینستاگرام پزشک را دنبال کنید