انواع روش های جلوگیری از بارداری

روش های جلوگیری از بارداری

فهرست مطالب

انواع روش های جلوگیری از بارداری

آیا تاکنون اندیشیده‌اید که با ساده‌ترین اقدامات و روش های جلوگیری از بارداری، می‌توان از باردار شدن جلوگیری کرد؟ این روش‌ها تا چه میزان می‌توانند تاثیرگذار باشند؟ به طور کلی ما روش‌های بسیاری را می‌توانیم برای جلوگیری از بارداری معرفی کنیم که هر یک از این روش‌ها، دارای مزایا و معایب خاص خود هستند.

برخی از انواع روش های جلوگیری از بارداری حتی، از خانم‌ها در برابر عفونت‌های مقاربتی هم محافظت می‌کنند. از این رو ممکن است برای خانم‌ها این سوال مطرح شود که بهترین روش های جلوگیری از بارداری با سبک زندگی من کدام است؟ ما در این مقاله قصد داریم این سوال را با معرفی انواع روش‌های پیشگیری از حاملگی بیان کنیم.

انواع روش‌های جدید پیشگیری از بارداری

در میان روش های جلوگیری از بارداری که معرفی می‌کنیم، برخی نیاز به مراجعه به پزشک ندارند، اما برخی دیگر باید حتما زیر نظر پزشک انجام شوند. از این رو این نکته را در نظر داشته باشید.

استفاده از کاندوم خارجی و داخلی

از میان راه های جلوگیری از بارداری احتمالی که امروزه بسیار متداول شده است، استفاده از انواع کاندوم‌های داخلی و خارجی است. کاندوم‌های خارجی در اصل همان کاندوم‌های لاتکس مرادانه‌ای هستند که برای جلوگیری از انتقال عفونت هم موثر واقع می‌شوند. حتی افرادی که به بیماری HIV مبتلا هستند نیز، می‌توانند از طریق کاندوم از ابتلای افراد دیگر به این بیماری جلوگیری کنند.

از سوی دیگر کاندوم‌های داخلی وجود دارند که به عنوان یکی از روش های جلوگیری از بارداری در خانم‌ها استفاده می‌شود. این کاندوم‌ها در داخل واژن قرار گرفته و از باردار شدن خانم‌ها جلوگیری می‌کنند. کاندوم‌های زنانه FC2 و Reddy از نمونه این کاندوم‌های داخل واژنی هستند.

از متداول‌ترین روش‎ها برای پیشگیری از بارداری، مصرف قرص‌های ضد بارداری خوراکی است

مصرف قرص‌های ضد بارداری خوراکی

از متداول‌ترین روش‎ها برای پیشگیری از بارداری، مصرف قرص‌های ضد بارداری خوراکی است. این نوع قرص‌ها حاوی استروژن و پروژسترون هستند و در صورت استفاده مداوم تنها از باردار شدن جلوگیری می‌کنند. اما به هیچ عنوان از خانم‌ها در برابر بیماری‌های مقاربتی محافظت نخواهد کرد. البته باید بیان کرد این قرص‌ها تنها باید توسط پزشک متخصص تجویز شوند و سپس تهیه گردند. در غیر این صورت ممکن است عوارضی را برای فرد به همراه داشته باشند.

استفاده از IUD (دستگاه داخل رحمی)

می‌توان استفاده از دستگاه آیودی در داخل رحم را یکی از مناسب‌ترین روش های جلوگیری از بارداری بیان کرد. زیرا این دستگاه در داخل رحم قرار می‌گیرد و بین 3 الی 10 سال نیز می‌تواند در رحم بماند. دستگاه‌های IUD هورمونی یا میرنا، حاوی هورمون‌هایی است که از باردار شدن جلوگیری می‌کند. البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که این روش پیشگیری ممکن است با برخی عوارض نیز همراه باشد. عوارضی همچون خونریزی و لکه بینی در 6 ماه اول.

استفاده از اسپرم کش‌های موضعی

نمونه‌ی دیگری از راه های جلوگیری از بارداری، استفاده از اسپرم‌کش‌های موضعی است. این اسپرم‌کش‌ها حاوی موادی هستند که می‌توان از آنها هم قبل از رابطه و هم بعد از رابطه استفاده کرد. ژل تنوفوویر از این نمونه اسپرم‌کش‌ها است که بی‌خطر بوده و استفاده از آن بر روی دستگاه تناسلی آسیبی وارد نمی‌کند. البته بهتر است برای استفاده از این ژل حتما با پزشک متخصص مشورت نمایید تا ایشان ابتدا شرایط را بررسی نموده و سپس استفاده از آن را به فرد توصیه نماید.

ایمپلنت ضد بارداری

طریقه جلوگیری از حاملگی با ایمپلنت، از دیگر روش های جلوگیری از بارداری به شمار می‌رود که توسط خانم‌های زیادی استفاده می‌شود. در این روش یک میله کوچک و قابل انعطاف در زیر پوست بازوی زن قرار گرفته و نوعی هورمون پروژسترون از خود آزاد می‌کند. این هورمون ترشح تخمک را از تخمدان متوقف کرده و منجر می‌‌شود مخاط دهانه رحم غلیظ شود. در نهایت اسپرم به سختی وارد رحم خواهد شد.

از انواع روش های جلوگیری از بارداری بعد از رابطه که تاثیر زیادی دارد، تزریق آمپول به باسن یا بازوی زن است

تزریق آمپول ضد بارداری

یکی از انواع روش های جلوگیری از بارداری بعد از رابطه که تاثیر زیادی دارد، تزریق آمپول به باسن یا بازوی زن است. ممکن است برخی از خانم‌ها تصور کنند که می‌توانند اقدام به جلوگیری از بارداری با روش طبیعی نمایند. اما بعد از رابطه این اتفاق رخ ندهد. آنها در این شرایط می‌توانند به سرعت با تزریق آمپول ضد بارداری، از باردار شدن خود جلوگیری نمایند.

همچنین دسته دیگری از خانم‌ها نیز می‌توانند آمپول را پیش از رابطه تزریق نموده و به مدت 3 ماه نگران باردار شدن خود نشوند. البته استفاده از این آمپول می‌تواند منجر به بروز اختلال در قاعدگی و یا خونریزی نامنظم شود؛ که بهتر است خانم‌ها در مورد آن اطلاعات داشته باشند.

جمع بندی

دریافتیم که روش‌های بسیاری برای جلوگیری از بارداری وجود دارد که هر یک از آنها با مزایا و معایبی همراه هستند. اما آنچه مهم است، خانم‌ها حتما باید پیش از انتخاب هر یک از این روش های جلوگیری از بارداری، حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایند. خانم دکتر میترا عبدلی متخصص زنان و زایمان با سابقه تخصصی بالایی که دارند، می‌توانند در انتخاب یک روش مناسب برای جلوگیری از بارداری به شما کمک کنند.

سوالات متداول

  1. استفاده از روش های جلوگیری از بارداری موقت بهتر است یا دائم؟

مسلما روش‌های پیشگیری که برای مدت زمان کوتاهی انجام می‌شوند، نسبت به روش‌های دائمی همچون عقیم سازی بهتر هستند. زیرا میزان آسیبی که این روش‌ها به بدن وارد می‌کنند کمتر بوده و مقطعی هستند.

  1. آیا یک روش پیشگیری از بارداری وجود دارد که نتیجه 100% داشته باشد؟

خیر. هر روشی بسته به شرایط بدن خانم‌ها و آقایان انتخاب شود، نتیجه کامل را در بر نخواهد گرفت. یعنی احتمال باردار شدن بعد از انجام این روش‌ها نیز وجود دارد. اما کمتر از حالت طبیعی.

  1. آیا استفاده از روش‌های پیشگیری از حاملگی محدودیت سنی دارند؟

خیر. البته به جز روش های جلوگیری از بارداری که در آنها از قرص‌های هورمونی استفاده می‌شود.

منابع:

https://www.cdc.gov/std/treatment-guidelines/clinical-primary.htm

https://www.health.qld.gov.au/news-events/news/types-contraception-women-condoms-pill-iud-ring-implant-injection-diaphragm

این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *